Produktbeskrivelse:
Faxe Gulvsæbe fremstilles af lyse og rene vegetabilske olier og naturvoks. Faxe Gulvsæbe Hvid indeholder også hvide pigmenter. Produktet er specielt udviklet til hurtigt at mætte træets porer og give effektiv beskyttelse mod evt. spildte væsker som f.eks. kaffe, rødvin m.m. Faxe Gulvsæbe Natur giver træet en lys, gylden overflade og Faxe Gulvsæbe Hvid giver træet en helt lys, hvidskuret overflade. Begge giver træet en silkemat, og vedligeholdelsesvenlig overflade.

Anvendelse:
Faxe Gulvsæbe Natur er specielt udviklet til efterbehandling og vedligeholdelse af ludbehandlet træ på gulve, møbler, bordplader m.m., men er også særdeles velegnet til ubehandlet træ, klinker, kork m.m. Ludbehandlet træ mættes effektivt med en fed opløsning af Faxe Gulvsæbe Natur og vand.

Faxe Gulvsæbe Hvid er specielt beregnet til efterbehandling og vedligeholdelse af ludbehandlet træ på gulve, møbler, bordplader m.v., hvor man ønsker den eftertragtede hvidskurede udseende. Faxe Gulvsæbe Hvid er også særdeles velegnet til gammelt, ludbehandlet og ubehandlet træ, som trænger til at blive frisket op. Ludbehandlet træ mættes effektivt med en fed opløsning af Faxe Gulvsæbe Hvid og vand.

Vedligeholdelse/Rengøring:
Den daglige vedligeholdelse og rengøring af træ, som er behandlet med Faxe Gulvsæbe, er blot støvsugning. Når træet begynder at blive snavset, vaskes det nemt med Faxe Gulvsæbe som beskrevet ovenfor. Dog bruges 1 l sæbe til 10-20 l varmt vand ved almindelig rengøring. Efter behov kan et gulv som normalt vaskes med Faxe Gulvsæbe Hvid vaskes med Faxe Gulvsæbe Natur, hvorved man opnår en mindre hvidlig farvetone.

Meget snavset træ eller genstridige pletter vaskes først med Faxe Trærenser og varmt vand i forholdet 1:40. Lad træet tørre 1-2 timer og mæt det derpå med Faxe Gulvsæbe som beskrevet under ”Arbejdsvejledning”.

Til skånsom afrensning af pletter som f.eks. fedt, blod, kaffe, te, rødvin på ubehandlet eller behandlet trægulv kan Faxe Pletfjerner anvendes. Faxe Pletfjerner kommes på pletten. Lad produktet virke i 10-20 minutter. Snavs løsnes og fjernes med en blød børste. Der vaskes efter med rent vand, evt. tilsat Faxe Trærenser og tørres med en klud. Mæt derefter træet med Faxe Gulvsæbe som beskrevet under ”Arbejdsvejledning”.